Biltest: Mercedes Benz A200 163hk 2018

Den fineste i klassen har blitt enda finere!

Mercedes-Benz A klasse har ikke alltid vært en pen bil, men etter de gikk fra å være høy og kort, til lav og bred har tingene sett meget bra ut. Den nyeste A klassen har revolusjonerende teknologi, men det er først og fremst utseendet gjør bilen fristende!

Pris testbil: Cirka 410.000kr

IMG_0089

Innvendig

Denne utgaven av A klasse har endelig fått et interiør verdig stjerna på panseret. Det oser av kvalitet og ser unektelig veldig bra ut. Testbilen hadde ikke AMG-styling, uten at jeg savnet dette. Detaljene står i kø og du man vil nok oppdage nye ting i ukesvis etter å ha skaffet seg denne bilen. Infotainment systemet er den største forskjellen fra forrige generasjons A-klasse. Her er en stor avlang skjerm, selvfølgelig med touch-funksjon. Verdt å merke seg er at multifunksjonsrattet på denne bilen er noe av det beste jeg har sett. Men små touchflater man kan dra fingertuppen over for å navigere infotainment-skjermen. Se video av funksjonen her

Innvendig har nye A-klasse mer å by på enn kunstig intelligens og et glimrende infotainment system, bilen har faktisk blitt mer praktisk!
Bagasjerommet er merkbart større enn før, spesielt bagasjeluka har blitt mer firkantet, uten at baklyktene stjeler plass.

Utvendig

Mercedes-Benz har alltid laget fine biler, og de siste årene virker det som de prøver å kvitte seg med «gubbebil»-stempelet. Både C- og E-klasse har fått sportslig utseendet, samtidig som det er elegant. Nå har A-klasse fått noen grisetøffe frontlykter med LED-detaljer man blir våt i munnen av. Selv om testbilen ikke er AMG-stylet ser fronten fantastisk lekker og sporty ut.
Utseendet er bra over hele linja og vil nok lokke en del nye kjøpere inn dørene hos Bertel og Steen i Breivika

Se video av bilen utvendig

IMG_0090IMG_0091IMG_0022IMG_0021IMG_0016

Bak rattet

Jeg har ikke kjørt bilen nok til å komme med en skikkelig vurdering av kjøreegenskapene, men førsteinntrykket er bra!

Dette er en lettkjørt bil med alt man forventer av kjøre assistenter og mer til. Kupeen er godt isolert og kjørestillingen var meget komfortabel for meg på 187cm. Oversiktlig med stort display som kan tilpasses etter eget ønske. Om man ønsker masse informasjon foran seg, eller bare et stort speedometer er helt opp til deg. Veldig bra multifunksjonsratt som var enkelt å bruke i fart.

Mercedes sin nye stemmestyring var også kjekk og enkel å bruke. Man kan bare si «hey mercedes» og fortelle bilen hva den skal gjøre. Som for eksempel å endre temperaturen, skru av/på lys i kupeen, endre radiokanal og mye mer.

IMG_0032

Fruens dom

Huff så jeg savner bilen min nå.

Vi hadde en kjempefin 2014 modell som jeg likte svært godt, men måtte selge når lille Brede kom til verden. Elsker utseendet på denne bilen. Fronten er spesielt fin med de nye lyktene og den store stjerna i grillen.(Og ikke på panseret!)

Veldig pen innvendig med pianolakk og rene linjer. Det var enkelt selv for meg å bruke de ulike funksjonene i bilen.

Synes det var en god automatkasse og bilen var veldig lettkjørt. Behagelig når girspaken er oppe ved rattet.

IMG_0019

Tre på rappen

  1. Lekkert utseendet og innovativ teknologi. 
  2. Passer for single eller par uten små barn. Kan selvfølgelig bli en lekker nr.2 bil også.
  3. Lav takhøyde i kupeen og litt mer upraktisk enn andre biler i klassen. 

IMG_0021

Konklusjon

Nye Mercedes-Benz A-klasse er blitt bedre på alle felt og burde være aktuell for de fleste som skal ha seg en 5-dørs kompaktbil. Man må opp mot 400.000kr for å få en bra utstyrt bil med en grei motor. Testbilen med 163hk var sprek, men ikke noen rakett på veien.

Den kunstige intelligensen er kul og funker bra. Dette er faktisk den mest teknisk avanserte modellen MB har nå, og det sier vel egentlig sitt.

Jeg anbefaler både gammel og ung å ta seg en tur inn på Bertel i Breivika og ta en prat med en av de hyggelige selgerne som jobber der. Ta deg en prøvetur i en av årets store bilnyheter A-klasse.

IMG_0014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close