Biltest: Honda Civic Type-R 2018 320hk

Det beste fra to verdener!

Honda Civic Type-R er et villdyr av en bil, med 320 hestekrefter og et hinsides bunndrag er dette en reinspikka racerbil! Eller er den egentlig det?

DSC04289

Civic Type-R er en bil med et kraftverk under panseret og er stiv som en sportsbil skal være, men dette er nemlig ikke en reinspikka sportsbil, for den er også veldig praktisk. Om man ser vekk fra stylingen og de store bøtte-setene er dette en helt normal Civic innvendig. Det betyr stort bagasjerom og rikelig med bakseteplass. Faktisk kan denne bilen fungere som familiebil i daglig bruk, selv når man har bakovervendte bilstoler og barnevogn. .

Pris testbil: Selges nå for 598.000(Sjekk annonse)

Innvendig

De røde bøttesetene og kontrastsømmer er det første man ser når man setter seg i bilen. Det er racing detaljer rundt om i hele kupeen. Honda Civic har et sporty interiør fra før, og i type-R er detaljene enda kulere.

De store framsetene er veldig behagelig og gir fantastisk sidestøtte når man blir presset fra side til side på svingete veier. Honda får mye skryt for setene sine, og disse må være noe av det bedre på komfort i alle fall.

Infotainment systemet har jeg allerede vurdert tidligere på Civic 4D, men det er funksjonelt og har alt man forventer av en bil fra 2018.

Jeg nevnte på testen av Civic 4D at interiøret er litt guttete, og den følelsen er enda sterkere i denne bilen. Uansett er det jenter som kler bilen best, sånn er det vel alltid?

Se video av bilen her!

DSC04310DSC04309DSC04307DSC04308

Utvendig

Med et voldsomt gevir på hekken og et meget sportslig karosseri avslører Civic Type-R litt av det man finner under panseret. Bilen har gjennomført og kul styling som ser veldig bra ut. Noen vil kanskje mene at hekkspoileren, eller geviret, er litt i meste laget, men det matcher faktisk resten av bilen som hånd i hanske.

Fronten er spesielt stilig, med LED kjørelys som er innovervendt og  sikter litt ned i bakken. Dette gir et aggressivt og sporty uttrykk og er noe av grunnen til at bilen er et blikkfang på veien.

Demobilen fra Aaland bil er satt opp i knall rød og med svarte detaljer, akkurat slik en Type-R burde være. Jeg skal ikke bruke mer tid på å beskrive bilens ytre og heller la bilder og video tale for seg!

DSC04287DSC04313DSC04314DSC04286DSC04284

Bak rattet

Civic Type-R er en bil som må oppleves for å forstå hvor vilt det går an å bli i RS-segmentet. Denne bilen har satt ny rekord i sin klasse på Nurburgring, da sier det seg selv at dette er ganske morsomt å sitte bak rattet på. Bilen har så heftig med dreiemoment at det nesten ikke har noe å si hvilket gir du ligger i når du trykker på gassen, den aksellerer som fy uansett. Selv når jeg holdt 70km/t, i relativt bratt motbakke, hadde den ingen problemer med å skyve avgårde i sjettegir.

Jeg har hatt denne bilen en regntung helg, dermed har veiene vært våte, da kommer ikke en 320 hesters, forhjulsdrevet bil helt til sin rett. Selv om jeg måtte trå litt varsomt på pedalen føltes det som å kjøre en blodtrimma gokart, veldig morsomt!

DSC04311

Fruens dom

Det var en morsom og ny opplevelse å kjøre noe med så mye hestekrefter.

Kjempegod girkasse som var enkel å bruke.

Imponerende god plass i bilen, hadde ingen problemer med å få med barnevogna i bagasjerommet.

Litt upraktisk å ta ungene inn og ut av bilen, men det var ikke verre enn at det funket helt greit som familiebil.

Kult utseendet

DSC04284

Tre på rappen

  1. Sporty og allsidig bil som skiller seg ut i trafikken! 

  2. Passer for familier som hater å bli forbikjørt og elsker oppmerksomhet. 

  3. Dårlig isolert og mye veistøy! Noe må man vel ofre når en skal raskt rundt på bane og hente kidsa i barnehagen etterpå…  

DSC04315

Konklusjon

Honda Civic Type-R er en fem-dørs kompaktbil som skiller seg ut, både med et sporty utseendet og en rå to-liters turbomotor på 320 hestekrefter.

Dette er faktisk en bil som er det beste av to verdener, den praktiske og fornuftige Civic og det fartsfylte og morsomme med Type-R.

Det har vært en kul opplevelse å ha denne bilen på noen dagers prøving og jeg er imponert over komforten og hvor enkel den var å kjøre, til tross for de voldsomme kreftene som skyver på forhjulene.

Om du er glad i fart og spenning og vil ha en bil gutta misunner deg og folk snur seg etter, ta deg en tur inn på Aaland bil og avtal en prøvekjøring av Type-R.

Til sist vil jeg oppfordre om å sjekke ut youtube kanalen til bilguiden rocks. Der legger jeg ut en video av bilene jeg tester, Se video av aktuell bil her!

DSC04314

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close