Biltest! Nissan Leaf 2018 150hk

Romslig, sprek og fornuftig EL-bil

 

Norges mest populære bil så langt i 2018 er en Nissan og er hel-elektrisk, det hadde fått bra odds for fire-fem år siden. Men det er ikke uten grunn så mange velger å kjøpe nye Nissan Leaf, for det er en velbygd og meget solid bil på de aller fleste områder.

 

Pris testbil: 345.000kr 

img_1314

Innvendig

Nissan har hatt et ganske pent interiør i mange år på de fleste modellene sine, og nye Leaf er intet unntak. Testbilen er en velutstyrt Tekna variant med skinninteriør(delskinn i seter) og høy komfort.

Kvalitetsfølelsen er god over hele linja, uansett om man er passasjer eller sjåfør er det en meget behagelig opplevelse å være i nye Leaf.

Dette er en romslig bil, men takhøyden i baksetene var litt lav for meg på 187cm.

img_1305img_1306img_1309img_1324

Jeg har tidligere vært litt kritisk til at Nissan sine infotainment system virker å være utdaterte, men ikke i nye Leaf. Her er responsen i touch-skjermen meget god og man har støtte til de fleste tilkoblingskilder man forventer i 2018, inkludert Apple carplay.

img_1311img_1310

Setene i Leaf er svært myke og gir god sidestøtte, spesielt i framsetene. Men også baksetene får litt luksus med varme i rumpa.

Stort bagasjerom som sluker både barnevogn og det meste man skulle ha behov for.
Her finner man også en SUB fra BOSE, stereoanlegget i testbilen var det ingenting å utsette på.

img_1307

Video av bilen innvendig

Utvendig

Nye Nissan Leaf har fått seg en etterlengta oppgradering også utvendig. Det er jo åtte år siden den kom på markedet, og i syv av de årene har den sett nærmest helt lik ut, eneste forskjell er at rekkevidden har økt med årene.
Da gjør det godt med stilige LED-lys både foran og bak og et design som er sporty og tøft.

Bilen er ikke noe spesielt blikkfang på veien i 2018, men det er vel heller ikke målet når man kjører en Leaf.

img_1318img_1320img_1322

Mørk tonede ruter og svarte detaljer rundt om på bilen er med på å gi bilen et mer sporty uttrykk enn tidligere.

Video av bilen utvendig

Bak rattet

El-biler er vanligvis enkle å kjøre, med automatgir og jevnt gasspådrag klarer de fleste å sette seg bak rattet uten store problemer. Nye Leaf er dog den mest lettkjørte bilen jeg noen gang har kjørt. 

Grunnen til det er flere, men det starter med en snerten liten girspake som er plassert der man forventer den skal være, midt i konsollen. Denne drar man enkelt fram eller bak, avhengig av i hvilken retning du skal kjøre. Når du slipper spaken spretter den tilbake i posisjon. Denne funksjonen var særlig praktisk når man skifter mye mellom girene ved for eksempel lukeparkering.

Testbilen hadde et flott 360 graders parkerings kamera som gav meg full oversikt over omgivelsene. Med kamera både foran å bak ble det en lek å parkere hvor som helst.

Leaf har glimrende kjøre-assistenter som adaptiv cruisekontroll, filskifte varsling og mye mer. Nissan har lenge manglet en skikkelig adaptiv cruisekontroll, men når det endelig er kommet, er det noe som funker og har god flyt med trafikken.

Den praktiske og realistiske rekkevidden er cirka 28 mil, noe som skulle holde for de aller fleste, selv om det er eneste bil i huset.

Motoren er på 150 hestekrefter og føles ganske så sprek når man tråkker gassen i bånn.

img_1308

Fem grunner til å kjøpe

  1. El-bil med god rekkevidde
  2. Rimelig pris (fra 275.000)
  3. Familievennlig
  4. Lett  å videreselge om man får endret behov
  5. Lettkjørt og gode kjøre-assistenter

img_1315

Hvem passer denne bilen for?

Perfekt nummer 2 bil for familier med små barn i barnehage og skole.

Stor nok plass både for familier og single

Folk som har tilgjengelig lading  hjemme.

img_1321

Hva kan bli bedre?

Kupeen føles litt lav og hodet tar opp i taket når man er 187cm høy og sitter i baksetet.

Savner mulighet for ski-luke i baksetet og soltak. Bilen er heller ikke mulig å style hverken utvendig eller innvendig nevneverdig. Det gjør at de fleste Leaf på veien ser ganske like ut.

img_1328

 

Konklusjon

Nissan Leaf er Norges mest solgte bil, uansett drivlinje. Det er oppsiktsvekkende og vekker nok nysgjerrigheten til enda flere kjøpere. Nissan Leaf har alltid hatt et godt rykte, og når den nå er blitt ny og forbedret på alle fronter, er resultatet glimrende!

Denne bilen er praktisk med nok plass i bagasjerom, baksete og framsete. Den har god nok rekkevidde med oppimot 30 mil realistisk rekkevidde. Den er svært godt utstyrt og man får mye bil for pengene!

Leaf er en forutsigbar og god bil som vil fortsette å renne ut av dørene hos Vestlandske, det er bare å hive seg på lasset og investere i dette meget gode og fornuftige bilkjøpet!

img_1326

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close