Biltest! Opel Grandland X 130hk 2018

Stilig SUV til gunstig pris!

Opel Grandland X er en knallgod kompakt-SUV som ser bra ut på veien og er komfortabel å sitte bak rattet på! Dette er deilig tysk kvalitet over hele linja og mye bil for pengene!

Pris testbil: 430.000

img_1369

Innvendig

Interiøret i Grandland X er pent og har god kvalitetsfølelse. Demobilen jeg har testet hadde også svart skinninteriør, det gjorde virkelig susen.

Setene er svært komfortable. Forsetene kan man elektrisk justere i de fleste retninger og man har også forlengbar lårstøtte. Dette er vanligvis noe man kun finner på biler med en vesentlig høyere prislapp.
Baksetene var romslig nok og hadde setevarme, også noe som heller ikke er vanlig i denne prisklassen. Midtarmlene med to praktiske koppholder er fint for de som sitter bak. De som sitter foran er derimot ikke like heldig når det kommer til koppholdere…

koppholder Opel.png

Som man kan se på skjermbildet fra youtube-kanalen til Familiebil.blog, er det ikke mye til koppholder til de som sitter foran. Det skal dog nevnes at man har en gedigen koppholder om man åpner midtarmlene, selv om denne er nok mer en flaskeholder enn en koppholder.

Bagasjerommet er stort og jeg hadde små problemer med å få med barnevogn, men det er ikke plass til mye annet da!

img_1390

Interiøret i Grandland X er stort sett meget bra og har alt man forventer i en bil i 2018.

På youtube har jeg sett litt på infotainment systemet og viser litt om kjøre-assistentene på bilen, som for øvrig er meget bra!

Her kan du se youtube filmen av bilen!

img_1395img_1386img_1389img_1388img_1391img_1393img_1392

Utvendig

Opel Grandland X er en pen bil å se på. Med lekre LED-lykter foran og bak som setter standarden med en gang. Opel har skrytt mye av lysene sine de siste årene, og jeg forstår hvorfor. Det er fantastisk gode nær- og fjernlys, LED-stripene som kjennetegner de nyeste bilene  Opel har på veien er rett og slett veldig stilig!

Jeg lar bildene få snakke for seg selv:

img_1368img_1372img_1371img_1370img_1375

Bak rattet

Grandland X er en meget komfortabel bil å kjøre. God bakkeklaring og myke dempere er kjekt å ha på varierte sunnmørsveier.

Komforten for sjåføren i Grandland er svært god på grunn av et godt sete med mulighet til å justere sittestillingen i alle retninger. Finner du ikke riktig sittestilling her, finner du det aldri!

KJøreassistenter som adaptiv cruisekontroll og varsling om man vingler i veibanen fungerer bra og er en god støtte til å forenkle og gjøre bilturen tryggere!

Den tre sylindrede motoren på 130 hestekrefter er sprek og har nok krefter for denne bilen, men det er nok vesentlig mer futt om man velger varianten med 177 dieselhester.

img_1394

Fem grunner til å kjøpe

  1. Pent og tidsriktig design
  2. Godt utstyrt og mange motoralternativer
  3. Konkurransedyktig pris
  4. God kvalitetsfølelse over hele linja
  5. Lettkjørt og komfortabel

Hvem passer denne bilen for? 

  • Noen som ønsker en rimelig SUV med høy kvalitetsfølelse
  • Sporty familier med eller uten behov for bakovervendt bilstol.

Dette savner jeg!

  • Ladbart alternativ
  • Skikkelige koppholdere til de to foran

img_1374

Konklusjon

Opel sin nye kompakt-SUV Grandland X er en bil som er pen å se på og komfortabel å være inni. Demobilen fra Motorforum Ålesund var godt utstyrt og hadde premiumfølelse som vanligvis hører hjemme et par hundre tusen lenger oppe på prisskalaen.

Her i Norge er vi veldig opptatt av ladbare biler, her kommer den til kort. Men om man ikke har mulighet for lading hjemme, og er ute etter en ny SUV til en fornuftig pris, burde Grandland X være på sjekklista!

Grandland X.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close