Biltest: Jaguar I-Pace 400hk 2018

Framtiden er elektrisk, elegant og rask!

Norge har alltid vært et kjipt land å bo i for folk som er glad i bil. Det koster skjorta om man ønsker å kjøpe drømmebilen takket være høye avgifter. Med el-biler er det ikke slik, da er vi velsignet med null avgifter og fantastiske biler blir plutselig oppnåelig for mange flere. I-Pace er Jaguar sin første el-bil og er en fantastisk kjøremaskin.

Pris testbil: Cirka 800.000! 

img_0709

Innvendig

Jeg fikk bare en liten smakebit på nye Jaguar I-pace med en 15-minutters kjøretur, men interiøret er i ekte Jaguar stil, elegant og lekkert.

Bilen er fullstappet med teknologi og det er rett og slett en opplevelse å sitte bak rattet. Den korte tiden jeg hadde bilen rakk jeg ikke å lære meg halvparten av alt man kan gjøre, men jeg fikk inntrykk av at infotainment systemet er noe av det heftigste man kan få tak i. Det meste kan styres og justeres gjennom den lekre touch-skjermen midt i konsollen. Litt under denne skjermen finner man enda en touch-skjerm som styrer temperaturen i bilen og hvor mye varme man ønsker i setene.

Setene er svært komfortable og jeg tviler på man har vondt i rumpe eller rygg på langturer.

Bagasjerommet er meget romslig, så dette kan lett fungere som familiens hovedbil, selv om man har unger som krever både barnevogn og stor bilstol.

img_0717img_0718 Har ikke tatt de beste bildene da det rett og slett ikke var tid til å gjøre dette. Bilen var nemlig kun på besøk hos Aaland bil og mange sto på venteliste for å ta seg en tur med bilen.

 

Utvemdig

Jaguar lager noen av verdens vakreste biler, da er det ikke overraskende at dette er en av verdens vakreste el-biler.

Frontlyktene på bilen hadde stilige LED-detaljer som gav bilen et aggressivt og sporty uttrykk som matcher de 400 elektriske hestekreftene under panseret!

img_0705img_0715

Dette er en SUV, men den ruver ikke voldsomt i veibanen. Profilen på karosseriet er framoverlent, sporty og er bygd for god aerodynamikk og optimal rekkevidde

img_0713img_0709

Bak rattet

I-pace har 400 hestekrefter, er komfortabel som en ekte luksusbil og romslig som en familiebil. Det er en opplevelse å kjøre denne bilen og mange motorjournalister mener det er den beste elektriske bilen på markedet.

Bilen trekker på alle fire hjulene, så når man trykker ned gassen og skyter avgårde, er det overraskende enkelt å kontrollere bilen. Man aksellerer så voldsomt at det er overraskende enkelt å miste lappen også, så det gjelder å holde seg på matta.

Kjøreassistentene er glimrende, den beste adaptive cruisekontrollen jeg har prøvd. Om du ønsker kan bilen kjøre helt selv, men den minner deg på at du må holde i rattet uansett, for sikkerhets skyld.

Privat kjører jeg en el-bil med 82 hestekrefter, den er svært forutsigbar og enkel å kjøre, men det blir fort kjedelig. I denne bilen blir det nok aldri kjedelig, rett å slett en kjøremaskin av dimensjoner.

img_0720

Fem grunner til å kjøpe bilen:

 

 1. Lekkert utseendet
 2. 480 kilometer rekkevidde og 400 hestekrefter under panseret
 3. Lekkert interiør som i tillegg er romslig og praktisk.
 4. Økonomisk i drift
 5. Mye bil for pengene, til tross for en pris som er over «hvermanns»-budsjett.

Hvem passer bilen for?

 • Perfekt hyttebil om du har lading på hytta
 • Om du ønsker å skille deg ut på veien og samtidig «redde verden»
 • Familier som har behov for litt ekstra plass i bagasjerommet

Hva kan bli bedre?

 • 800.000 er mye penger å bruke på en bil
 • Begrenset tilhengervekt(750kg)
 • Bruker fryktelig mye strøm om man er tung på foten.

img_0714

Konklusjon

Jaguar I-pace må være drømmebilen for el-bil entusiaster. Den koster fra 600-800.000kr, dette er fryktelig mye penger å legge i en bil, men så må man opp mot denne prisen for en romslig familiebil med litt motor under panseret. Heldigvis er renten fortsatt veldi lav, det gjør at flere vil kunne ta seg råd til et billån og virkeliggjøre bildrømmen som en I-pace faktisk er.

Undertegnede har ingenting å utsette på denne fantastiske bilen, annet enn at det er bedre med svart skinninteriør enn det kvite testbilen fra Sandven var utstyrt med. Men så er det kanskje typisk Jaguar med kvitt interiør? Ikke veldig barnevennlig hvert fall.

I-pace

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close